Norr om Stan rf

Languages Sök
Suomeksi

132001 Forskarklubb på Solhem

På forskarklubben djupdyker vi i saker som intresserar oss, må det vara hästar, Brawl Stars, fotbollsstjärnor, Åland, prinsessor, presidenter, enhörningar, skumtomtar eller snowboardåkning. Man kan forska om vad som helst! Metoderna är många men grunderna är att samla information om ämnet, sammanställa det man själv tycker är viktigast och presentera det i ett eget häfte eller på annat vis. Om man vill kan man presentera sitt arbete för resten av gruppen men det är inte obligatoriskt.

Man kan forska själv eller tillsammans med kompisar. Vi besöker bibliotek och använder internet i vårt forskande. Vi lär oss om källkritik och skillnader mellan fakta och påståenden. Vi sitter inte bara med näsan i böcker utan vi försöker att hitta upplevelser i vår forskning om det är möjligt. Om man forskar om skumtomtar så måste man ju provsmaka skumtomtar, eller hur? Om man forskar om Brawl Stars så måste man ju visa hur det går till när man spelar.

Forskarklubben är för alla som är nyfikna på något och för de som tycker om att sammanställa något eget, antingen själv eller tillsammans med andra. Man väljer själv hur omfattande ens forskning ska vara – kanske blir man färdig med sig forskning om giraffer samma dag som man börjar, kanske blir forskningen om prinsessor till en hel bok som tar flera veckor att få färdig. Allt är möjligt, bara man är nyfiken nog!

Klubbpriset inkluderar ett litet mellanmål kl. 14-15! Meddela om eventuella allergier i samband med anmälning!

OBS! Ingen klubb måndagen den 21.9!

Anmälningstiden börjar: 17.8.2020 0:00:00

Lärare: Ted Svensson

Antal platser: Maximalt antal platser 12, Anmälda 3, Lediga platser 9

Undervisningsställe: Solhem, Kyrkobyvägen 23, 00700 Helsingfors

Dag och klocktid: Måndag: 15:00-16:00

Termin: 31.8.2020 - 21.12.2020

Kursavgift: 50,00 €

Visa kalender

Export kalender

Visa övriga kurser inom samma ämne