Norr om Stan rf

Languages Sök
Suomeksi

132017 Forskar- och teknikklubb i Månsas för åk 3-6

På forskar- och teknikklubben djupdyker vi i saker som intresserar oss, må det vara robotar, 3D-print, hästar, Brawl Stars, fotbollsstjärnor, Åland, prinsessor, presidenter, enhörningar, skumtomtar eller snowboardåkning. Man kan forska om vad som helst! Metoderna är många men grunderna är att samla information om ämnet, sammanställa det man själv tycker är viktigast och presentera det i ett eget häfte eller på annat vis. Om man vill kan man presentera sitt arbete för resten av gruppen men det är inte obligatoriskt.

Man kan forska själv eller tillsammans med kompisar. Vi besöker bibliotek och använder internet i vårt forskande. Vi lär oss om källkritik och skillnader mellan fakta och påståenden. Vi sitter inte bara med näsan i böcker utan vi försöker att hitta upplevelser i vår forskning om det är möjligt. Om man forskar om skumtomtar så måste man ju provsmaka skumtomtar, eller hur? Om man forskar om Brawl Stars så måste man ju visa hur det går till när man spelar.

Forskar- och teknikklubben är för alla som är nyfikna på något och för de som tycker om att sammanställa något eget, antingen själv eller tillsammans med andra. Man väljer själv hur omfattande ens forskning ska vara – kanske blir man färdig med sig forskning om giraffer samma dag som man börjar, kanske blir forskningen om prinsessor till en hel bok som tar flera veckor att få färdig. Om man har ett teknikintresse är det här också rätt klubb att vara med i. Det finns chans att prova på att använda olika tekniska prylar, t ex 3D-skrivare. Allt är möjligt, bara man är nyfiken nog!

Anmälningstiden börjar: 25.8.2020 0:00:00

Lärare: Ted Svensson

Antal platser: Maximalt antal platser 12, Anmälda 9, Lediga platser 3

Undervisningsställe: Månsas lågstadieskola, Aspdungevägen 5, 00630 Helsingfors

Dag och klocktid: Torsdag: 14:30-15.30

Termin: 10.9.2020 - 3.12.2020

Kursavgift: 50,00 €

Visa kalender

Export kalender

Visa övriga kurser inom samma ämne