null

Norr om Stan rf

Languages Sök
Suomeksi In English

142209 GLU - Gruppledarutbildning för unga - intensivkurs på distans

Gruppledarutbildningen är för dig mellan 14-17 år och sker på distans via Zoom två kvällar i veckan. Utbildningen är ett enkelt sätt att lära sig saker som man kommer att ha nytta av i hela sitt liv!

Du får erfarenhet och jobbmöjligheter, lär känna nya människor, blir sedd, välkomnad och behövd! Alla kan delta, du behöver inte kunna något speciellt från tidigare.

Kursen ger dig viktig kunskap och verktyg som är användbara i alla former av ledarskap och är ett riktigt bra steg för de som vill ta sig uppåt i ledarskapstrappan i framtiden!

Med utbildningen i bagaget kan du jobba på barnläger, leda klubbar eller ta extrajobb på eftis etc. I kursen ingår det en praktikperiod som låter dig öva dina färdigheter i verkligheten under god handledning.

Från praktiken får du ett bedömt arbetsintyg som du kan ha stor nytta av då du söker jobb. Dessutom får alla som går slut utbildning och praktik ett stipendium på 100 €.

Utbildningen är helt gratis och består av:

• nio träffar med i huvudsak teori. Första träffen (10.11) sker på plats i en lokal Helsingfors och är 2h lång. Därefter är träffarna via Zoom två gånger i veckan, 90 min/gång

• en gemensam lördagsträff (den 10.12 kl. 10-16) med andra motsvarande grupper från huvudstadsregionen. Lunch och mellanmål ingår!

• praktik på ett läger eller en klubb (3-5 dagar på ett läger eller 8-10 ggr på en eftermiddagsklubb)

• en fysisk återträff efter praktiken för utvärdering, diskussioner och utdelning av kursintyg.

OBS! Det är obligatorisk närvaro vid varje kurstillfälle. Vid distansträffarna ska man synas i kameran under hela tiden och ha fungerande mikrofon och högtalare så att man kan delta aktivt.

När?

Måndagar och torsdagar kl. 17.30-18.00 med första tillfället torsdagen den 10.11.

Var?

På distans via Zoom

Vem?

Utbildningen är för dig i åldersgruppen 14-17 år. Alla kan delta och du behöver inte kunna något speciellt från tidigare. En dator med fungerande kamera och mikrofon krävs för att kunna delta.

Vi som utbildar kommer från olika organisationer och förbund, och vi är många! Ted Svenssont från föreningen Norr om Stan håller i helheten, dessutom kommer du att träffa folk från Barnavårdsföreningen, Folkhälsan Nyland, Finlands svenska 4H, Nylands svenska ungdomsförbund m.fl. Och praktikplatserna finns inom dessa, samt bl.a. Vanda, Esbo och Helsingfors städer.

Utbildningen genomförs i samarbete med SFV:s Studiecentral.Lärare: Ted Svensson med flera

Antal platser: Maximalt antal platser 20, Anmälda 2, Lediga platser 18

Undervisningsställe: Online

Dag och klocktid: mån.: 17.30 - 19.00 tors.: 17.30 - 19.00

Termin: 10.11.2022 - 8.12.2022

Anmälningstiden börjar: 11.8.2022 16.00

Anmälningstiden slutar: 8.11.2022 23.59

Visa kalender

Export kalender

Visa övriga kurser inom samma ämne

1
Anmäl dig