null

Norr om Stan rf

Languages Sök
Suomeksi In English

142216 GLU - Gruppledarutbildning för unga i Helsinge

Gruppledarutbildningen är för dig mellan 14-17 år och sker på plats i Helsinge. Utbildningen är ett enkelt sätt att lära sig saker som man kommer att ha nytta av i hela sitt liv!

Du får erfarenhet och jobbmöjligheter, lär känna nya människor, blir sedd, välkomnad och behövd! Alla kan delta, du behöver inte kunna något speciellt från tidigare.

Kursen ger dig viktig kunskap och verktyg som är användbara i alla former av ledarskap och är ett riktigt bra steg för de som vill ta sig uppåt i ledarskapstrappan i framtiden!

Med utbildningen i bagaget kan du jobba på barnläger, leda klubbar eller ta extrajobb på eftis etc. I kursen ingår det en praktikperiod som låter dig öva dina färdigheter i verkligheten under god handledning.

Från praktiken får du ett bedömt arbetsintyg som du kan ha stor nytta av då du söker jobb. Dessutom får alla som går slut utbildning och praktik ett stipendium på 100 €.

Utbildningen är helt gratis och består av:

• närträffar en gång i veckan, sammanlagt 10 gånger, 90 min/gång (introduktionen är 2 h) Mellanmål erbjuds vid varje tillfälle!

• en gemensam lördagsträff (kl. 10-16) med andra motsvarande grupper från huvudstadsregionen. Lunch och mellanmål ingår!

• praktik på ett läger eller en klubb (3-5 dagar på ett läger eller 8-10 ggr på en eftermiddagsklubb)

OBS! Det är obligatorisk närvaro vid varje kurstillfälle samt praktiken, och den första introduktionsmodulen är två timmar lång.

När?

Tisdagar kl. 16:05-17:40 med första tillfället (som är två timmar!) den 7 februari.

Var?

Helsinge skola, Övitsbölevägen, Vanda

Vem?

Utbildningen är för dig i åldersgruppen 14-17 år. Du behöver inte kunna något speciellt från tidigare.

Vi som utbildar kommer från olika organisationer och förbund, och vi är många! Petra Bäcklund, ungdomsarbetare vid Vanda stad, håller i helheten, dessutom kommer du att träffa folk från Norr om Stan, Barnavårdsföreningen, Folkhälsan Nyland, Finlands svenska 4H, Nylands svenska ungdomsförbund m.fl. Och praktikplatserna finns inom dessa, samt bl.a. Vanda, Esbo och Helsingfors städer.

Utbildningen genomförs i samarbete med SFV:s Studiecentral och är validerad till två studiepoäng.Lärare: Petra Bäcklund med flera

Antal platser: Maximalt antal platser 20, Anmälda 5, Lediga platser 15

Undervisningsställe: Helsinge skola

Dag och klocktid: tis.: 16.05 - 17.40

Termin: 7.2.2023 - 25.4.2023

Anmälningstiden börjar: 12.8.2022 16.00

Anmälningstiden slutar: 7.2.2023 23.59

Visa kalender

Export kalender

Visa övriga kurser inom samma ämne

1
Anmäl dig