Ilmaisukoulu Tuike

Languages Sök
Suomeksi In English

Ilmaisukoulu Tuike tarjoaa teatteritaiteen perusopetusta kaikille 7-vuotiaasta aikuisiin saakka. 5-6-vuotiaille on tarjolla varhaiskasvatuksen tunteja ja aikuisille harrastusryhmiä aloittelijoista kokeneisiin. Opetusta järjestetään Tapanilassa  Teatteri Tuikkeella, Tapanilassa Hiidenkiven peruskoulussa, Puistolan  peruskoulussa sekä Käpylässä Karjalatalolla. Opetukseen ilmoittaudutaan  tämän sivuston kautta – alta näet ohjeet ryhmän valintaan ja  ilmoittautumiseen. Uusia oppilaita otetaan syyslukukaudella syyskuun  loppuun sekä kevätlukukaudella tammikuun loppuun asti.

Lisätietoja toiminnasta: Ilmaisukoulutuike.fi
Kysymykset sähköpostitse rehtorille: ilmaisukoulu(@)teatterituike.fi tai puhelimitse: 044 245 0378.

Taiteen perusopetus 9-18-vuotiaille

TPO:n piirissä ovat kaikki 9-18-vuotiaat. Valittavana on kaksi vaihtoehtoista polkua:

  1.  A-polku  aloitetaan 9-11-vuotiaana. Jos sinulla ei ole aikaisempia opintoja  teatteritaiteen perusopetuksesta niin valitse A1-ryhmä. Yhden vuoden  harrastaneet valitsevat A2-ryhmän jne.

  2. Jos aloitat  teatteritaiteen perusopetuksen 12-14-vuotiaana, niin valitse B1-ryhmä.  12-15-vuotias, joka on suorittanut B1 tason valitsee siis B2 kurssin  jne.

    Voimme kuitenkin aina räätälöidä yksilöllisen  opetussuunnitelman, joten ole yhteydessä jos tarvitset apua ryhmän  valinnassa! Laita sähköpostia Ilmaisukoulun rehtorille:  ilmaisukoulu(@)teatterituike.fi tai soita 044 245 0378.

Opetus 5-8-vuotiaille

5-8-vuotiaat voivat osallistua varhaiskasvatuksen- ja valmentavan opetuksen kursseille.

Kurssit aikuisille

Aikuisten  kurssit eivät ole osa taiteen perusopetusta, vaan ryhmät on jaettu  kokemustason mukaan. Jos olet aloittelija tai kaipaat päivitystä  taitoihin niin valitse alkeistason ryhmä. Alkeiskurssin käyneet tai  muualla teatterikokemusta hankkineet valitsevat jatkokurssin. Jo  pidempään teatteria harrastaneet voivat osallistua edistyneiden ryhmiin.

Aikuiset  voivat halutessaan myös suorittaa taiteen perusopetuksen. Ota tällöin  yhteyttä Ilmaisukoulun rehtoriin Riikka Hervaan:  ilmaisukoulu(@)teatterituike.fi ja sinulle räätälöidään yksilöllinen  opetussuunnitelma.

Lukuvuodelle on tulossa myös aikuisten  lyhytkursseja klovneriasta, standupista ja akrobatiasta. Ilmoitamme  näistä myöhemmin lisää! 

Esitysten valmistaminen

Ilmaisukoulun nettisivuilta näet tietoa siitä, mikä ryhmä valmistaa varsinaisen produktion ja mikä ryhmä demo-esityksen.

Vapaaoppilaspaikat ja alennukset:

Vapaaoppilaspaikkoja  tai maksun alennuksia lukukausimaksuista haetaan kirjallisesti  Teatteriyhdistys Tuike ry:n hallitukselta. Teatterin hallitus päättää  vuosittain vapaaoppilaspaikkoja varten varattavan summan.
Vapaaoppilaspaikkaa  ja maksunalennusta tulee anoa ennen toiselle tunnille osallistumista.  Lähetä vapaamuotoinen hakemus perusteluineen osoitteeseen  teatteri.tuike@gmail.com

Sisaralennus, 6 € / lukukausi, annetaan  kaikille perheille, joiden perheestä useampi kuin yksi opiskelee  Ilmaisukoulu Tuikkeessa. Sisarusalennus huomioidaan laskussasi.  Muistathan ilmoittaa oikeudestasi alennukseen:  ilmaisukoulu@teatterituike.fi

Ilmoittautumisohjeet

Valitse  ensin sopiva ryhmä ostoskoriin. Kullekin kurssille voi ilmoittautua  vain kerran. Mikäli haluat ilmoittaa useita oppilaita samalle kurssille  niin joudut valitettavasti tekemään uuden oston kullekin oppilaalle.  Voit kuitenkin ilmoittaa oppilaita eri kursseille samanaikaisesti.

Järjestämme opetusta eri toimipisteissä – tarkista ennen ilmoittautumista, että opetus on teille sopivassa paikassa.

Täytä  henkilötietolomake. Huom! Ilmoitathan sellaisen sähköpostiosoitteen,  jota luet aktiivisesti. Tiedotamme sähköpostitse tärkeistä opintoihin  liittyvistä asioista, kuten muutoksista aikatauluihin. Lisäksi  maksulinkki lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiin. Huomaathan, että voit  maksaa lukuvuosi- ja lukukausimaksut pienemmissä erissä. Kun olet  saanut sähköpostiisi maksulinkin, klikkaa Jousto-vaihtoehtoa ja tee  osamaksusopimus. Tuike ei vastaa osamaksusopimuksen sisällöstä eikä  ulkopuolisen tarjoajan mahdollisista lisämaksuista.

Ilmoittautuminen koko vuodeksi

Jos  ilmoittaudut koko lukuvuodeksi, saat lukuvuosimaksun edullisempaan  hintaan. Tällöin maksat kerralla koko vuoden etkä saa uutta laskua  kevätkaudelle. Mikäli päätät kuitenkin olla osallistumatta  kevätlukukaudelle, voit hakea maksun palautusta kevätkauden osalta.  Maksusta palautetaan sinulle kevätkauden osa niin, että maksettavaksi  jää syyslukukauden hinta ilman alennusta ja 15 euron käsittelymaksu.  Alennusta ei siis voi käyttää jos et osallistu koko vuoden opetukseen.  Voit tarkastaa lukukauden hinnan kurssin tiedoista.

Ilmoittautuminen vain syys- tai kevätlukukaudeksi

Lähes  kaikkiin ryhmiin on mahdollista ilmoittautua aluksi vain lukukaudeksi,  poislukien erikseen mainitut produktioryhmät. Jos ilmoittaudut vain  lukukaudeksi valitse maksuvaihtoehdoista syys- tai kevätlukukausimaksu. 

Kevätlukukaudelle jatkaminen: 

Ilmoittautuessasi  vain syyskaudelle, sinulle varataan automaattisesti paikka myös  kevätkaudelle. Sinun ei siis tarvitse erikseen ilmoittautua  kevätkaudelle vaan saat maksulinkin kevätlukukauden maksuun vuoden  lopussa. Maksamalla kevään maksun voit uusia paikkasi. Voit halutessasi  myös peruuttaa osallistumisesi kevätlukukaudelle saatuasi linkin. Laita  tällöin meille viesti ja peruutamme kevätkauden osallistumisen, eikä  sinun tarvitse maksaa kurssimaksua. 

Kaupan ehdot:

1. Opiskelupaikan peruuttaminen ja kurssin lopettaminen

Opiskelupaikka  voidaan peruuttaa ennen kurssin alkua tai ensimmäisen tunnin jälkeen.  Tämän jälkeen olet sitoutunut maksamaan lukukausimaksun  kokonaisuudessaan riippumatta siitä, vaikka et kävisikään tunneilla.  Mikäli opiskelupaikka peruutetaan ennen kurssin alkua tai ensimmäisen  tunnin jälkeen, palautetaan oppilaalle maksu, josta vähennetään 15 euron  käsittelymaksu. Jos oppilas keskeyttää kurssin kesken lukukauden,  kurssimaksua ei palauteta ilman lääkärintodistusta. Produktioryhmissä  olet sitoutunut maksamaan koko vuoden kurssin alkaessa. Näitä kursseja  ei voi lopettaa kesken lukuvuotta. Lukukausi tai lukuvuosimaksu  maksetaan maksulinkillä, jonka saat ilmoittautumisen yhteydessä.

2. Maksu erissä

Voit  halutessasi maksaa maksun erissä. Klikkaa maksun yhteydessä  Jousto-vaihtoehtoa ja tee osamaksusopimus. Tuike ei vastaa  osamaksusopimuksen sisällöstä eikä ulkopuolisen tarjoajan mahdollisista  lisämaksuista.

3. Maksun palautus

Lukukausimaksun palautusta  voi anoa toisen tunnin jälkeen vain lääkärintodistuksen  perusteella. Tällöin voidaan harkita maksun palautusta niiltä tunneilta,  jotka jäävät käyttämättä ilmoituksen jälkeen. Aina laskutetaan  kuitenkin tunnit lopetusilmoitukseen saakka, riippumatta siitä onko  tunneilla käyty, eli ilmoita kurssin lopettamisesta välittömästi,  lukukausimaksun palautusta ei voi hakea takautuvasti. Mikäli yhdistyksen  hallitus hyväksyy maksunpalautusanomuksen, tullaan siitä veloittamaan  kaikki järjestetyt tunnit lopetusilmoitukseen saakka sekä 15 euron  suuruinen käsittelymaksu.

4. Läsnäolo

Poissaolosta tai  myöhästymisestä on aina ilmoitettava suoraan omalle opettajalle  mahdollisimman hyvissä ajoin. Jos osallistut produktioryhmään, sitoudut  olemaan läsnä oppitunneilla. Opettajalla on oikeus poistaa oppilaan  rooli näytelmästä, mikäli oppilas on toistuvasti tunneilta poissa.  Opettaja antaa tällöin oppilaalle roolin sijasta muita tehtäviä  produktion suhteen, kuten esim. puvustusta tai valosuunnittelua.

5. Vakuutus

Ilmaisukoulu Tuike ei vakuuta oppilaita oppituntien ajaksi.