Ilmaisukoulu Tuike

Kielet Haku
På svenska In English


Ilmaisukoulu Tuike tarjoaa teatteritaiteen perusopetusta kaikille 9-vuotiaasta aikuisiin saakka. 5-6 -vuotiaille on tarjolla varhaiskasvatuksen tunteja, 7-8 -vuotiaille valmentavaa opetusta ja aikuisille harrastusryhmiä aloittelijoista kokeneisiin. Opetusta järjestetään Tapanilassa Teatteri Tuikkeella, Pasilan nuorisotalolla, Laajasalon nuorisotalolla, Koskelan nuorisotalolla sekä Käpylässä Karjalatalolla. Opetukseen ilmoittaudutaan tämän sivuston kautta – alta näet ohjeet ryhmän valintaan ja ilmoittautumiseen. Uusia oppilaita otetaan syyslukukaudella syyskuun loppuun sekä kevätlukukaudella tammikuun loppuun asti.

 

Lisätietoja toiminnasta: Ilmaisukoulutuike.fi

Kysymykset sähköpostitse rehtorille: ilmaisukoulu(@)teatterituike.fi tai puhelimitse: 044 245 0378.

Taiteen perusopetus 9-18-vuotiaille

TPO:n piirissä ovat kaikki 9-18-vuotiaat. Valittavana on kaksi vaihtoehtoista polkua:

  1.  A-polku aloitetaan 9-11-vuotiaana. Jos sinulla ei ole aikaisempia opintoja teatteritaiteen perusopetuksesta niin valitse A1-ryhmä. Yhden vuoden harrastaneet valitsevat A2-ryhmän jne.

  2. Jos aloitat teatteritaiteen perusopetuksen 12-14-vuotiaana, niin valitse B1-ryhmä. 12-15-vuotias, joka on suorittanut B1 tason valitsee siis B2 kurssin jne.

    Voimme kuitenkin aina räätälöidä yksilöllisen opetussuunnitelman, joten ole yhteydessä jos tarvitset apua ryhmän valinnassa! Laita sähköpostia Ilmaisukoulun rehtorille: piia.surakka@teatterituike.fi tai soita 044 245 0378.

Opetus 5-8 -vuotiaille

5-8-vuotiaat voivat osallistua varhaiskasvatuksen- ja valmentavan opetuksen kursseille.

Kurssit aikuisille

Aikuisten kurssit eivät ole osa taiteen perusopetusta, vaan ryhmät on jaettu kokemustason mukaan. Jos olet aloittelija tai kaipaat päivitystä taitoihin niin valitse alkeistason ryhmä. Alkeiskurssin käyneet tai muualla teatterikokemusta hankkineet valitsevat jatkokurssin. Jo pidempään teatteria harrastaneet voivat osallistua edistyneiden ryhmiin.

Aikuiset voivat halutessaan myös suorittaa taiteen perusopetuksen. Ota tällöin yhteyttä Ilmaisukoulun rehtoriin Piia Surakkaan: piia.surakka@teatterituike.fi ja sinulle räätälöidään yksilöllinen opetussuunnitelma.

Lukuvuodelle on tulossa myös aikuisten lyhytkursseja. Ajankohtaisten kurssien tiedot löydät kotisivuiltamme. 

Vapaaoppilaspaikat ja alennukset:

Vapaaoppilaspaikkoja tai maksun alennuksia lukukausimaksuista haetaan kirjallisesti Teatteriyhdistys Tuike ry:n hallitukselta. Teatterin hallitus päättää vuosittain vapaaoppilaspaikkoja varten varattavan summan.

Vapaaoppilaspaikkaa ja maksunalennusta tulee anoa ennen tunneille osallistumista. Ilmoittaudu normaalisti ryhmään, mutta keskeytä ilmoittautuminen maksuvaiheessa. Täytä hakemus verkossa välittömästi ilmoittautumisen jälkeen: https://forms.gle/JuJL2GT3r6ov76Dh8

Näin saamme varattua sinulle paikan ryhmästä.

Hallitus tekee päätökset hakemusten perusteella. Hakemusten tulee olla perillä 3.9. mennessä syyslukukaudelle ja 16.1. mennessä kevätkaudelle. Päätös tehdään syyskuun/tammikuun loppuun mennessä ja asiasta ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti.

 

Voit myös hakea tukea harrastamiseen:

https://www.pelastakaalapset.fi/tyomme-kotimaassa/evaita-elamalle-ohjelma/mista-tukea-voi-hakea/

- https://majaoja-saatio.fi/apurahat/

- https://hopeyhdistys.fi/kaipaan-apua/

- https://www.unelmista.fi/

https://www.kela.fi/toimeentulotuki-mihin-menoihin 

Perhealennus 10% / lukukausi, annetaan kaikille perheille, joiden perheestä useampi kuin yksi opiskelee Ilmaisukoulu Tuikkeessa tai jos osallistut useampaan ryhmään. Ensimmäinen kurssi maksaa täyden hinnan ja alennus annetaan muille perheenjäsenille / muista kursseista. Perhealennus huomioidaan laskussasi. Muistathan ilmoittaa oikeudestasi alennukseen: ilmaisukoulu@teatterituike.fi

Ilmoittautumisohjeet

Valitse ensin sopiva ryhmä ostoskoriin. Kullekin kurssille voi ilmoittautua vain kerran. Mikäli haluat ilmoittaa useita oppilaita samalle kurssille niin joudut valitettavasti tekemään uuden oston kullekin oppilaalle. Voit kuitenkin ilmoittaa oppilaita eri kursseille samanaikaisesti.

 

Järjestämme opetusta eri toimipisteissä – tarkista ennen ilmoittautumista, että opetus on teille sopivassa paikassa.

 

Täytä henkilötietolomake. Huom! Ilmoitathan sellaisen sähköpostiosoitteen, jota luet aktiivisesti. Tiedotamme sähköpostitse tärkeistä opintoihin liittyvistä asioista, kuten muutoksista aikatauluihin. Lisäksi maksulinkki lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiin. Huomaathan, että voit maksaa lukuvuosi- ja lukukausimaksut pienemmissä erissä. Kun olet saanut sähköpostiisi maksulinkin, klikkaa Jousto-vaihtoehtoa ja tee osamaksusopimus. Tuike ei vastaa osamaksusopimuksen sisällöstä eikä ulkopuolisen tarjoajan mahdollisista lisämaksuista.

 

Ilmoittautuminen koko vuodeksi:

Jos ilmoittaudut koko lukuvuodeksi, saat lukuvuosimaksun edullisempaan hintaan. Tällöin maksat kerralla koko vuoden etkä saa uutta laskua kevätkaudelle. Mikäli päätät kuitenkin olla osallistumatta kevätlukukaudelle, voit hakea maksun palautusta kevätkauden osalta. Maksusta palautetaan sinulle kevätkauden osa niin, että maksettavaksi jää syyslukukauden hinta ilman alennusta ja 15 euron käsittelymaksu. Alennusta ei siis voi käyttää jos et osallistu koko vuoden opetukseen. Voit tarkastaa lukukauden hinnan kurssin tiedoista.

Ilmoittautuminen vain syys- tai kevätlukukaudeksi:

Lähes kaikkiin ryhmiin on mahdollista ilmoittautua aluksi vain lukukaudeksi, poislukien erikseen mainitut produktioryhmät. Jos ilmoittaudut vain yhdeksi lukukaudeksi valitse maksuvaihtoehdoista syys- tai kevätlukukausimaksu. 

Kevätlukukaudelle jatkaminen: 

Ilmoittautuessasi vain syyskaudelle, sinulle varataan automaattisesti paikka myös kevätkaudelle. Sinun ei siis tarvitse erikseen ilmoittautua kevätkaudelle vaan saat vuoden lopussa maksulinkin kevätlukukauden maksuun. Maksamalla kevään maksun voit uusia paikkasi. Voit halutessasi myös peruuttaa osallistumisesi kevätlukukaudelle saatuasi linkin. Laita tällöin meille viesti ja peruutamme kevätkauden osallistumisen, eikä sinun tarvitse maksaa kurssimaksua. 

Kaupan ehdot:

1. Opiskelupaikan peruuttaminen ja kurssin lopettaminen

Opiskelupaikka voidaan peruuttaa ennen kurssin alkua tai ensimmäisen tunnin jälkeen. Tämän jälkeen olet sitoutunut maksamaan lukukausimaksun kokonaisuudessaan riippumatta siitä, vaikka et kävisikään tunneilla. Mikäli opiskelupaikka peruutetaan ennen kurssin alkua tai ensimmäisen tunnin jälkeen, palautetaan oppilaalle maksu, josta vähennetään 15 euron käsittelymaksu. Jos oppilas keskeyttää kurssin kesken lukukauden, kurssimaksua ei palauteta ilman lääkärintodistusta. Produktioryhmissä olet sitoutunut maksamaan koko vuoden kurssin alkaessa. Näitä kursseja ei voi lopettaa kesken lukuvuotta. Lukukausi tai lukuvuosimaksu maksetaan maksulinkillä, jonka saat ilmoittautumisen yhteydessä. HUOM! Mikäli et jostain syystä saanut maksettua lukukausi- tai lukuvuosimaksua ilmoittautumisen yhteydessä, otathan meihin viipymättä yhteyttä. Jos maksua ei ole maksettu, niin sinulla ei ole paikkaa kurssilla.

2. Maksu erissä

Voit halutessasi maksaa maksun erissä. Klikkaa maksun yhteydessä Jousto-vaihtoehtoa ja tee osamaksusopimus. Tuike ei vastaa osamaksusopimuksen sisällöstä eikä ulkopuolisen tarjoajan mahdollisista lisämaksuista. https://www.jousto.com/kuluttajalle/maksutavat-lasku

3. Maksun palautus

Lukukausimaksun palautusta voi anoa toisen tunnin jälkeen vain lääkärintodistuksen perusteella. Tällöin voidaan harkita maksun palautusta niiltä tunneilta, jotka jäävät käyttämättä ilmoituksen jälkeen. Aina laskutetaan kuitenkin tunnit lopetusilmoitukseen saakka, riippumatta siitä onko tunneilla käyty, eli ilmoita kurssin lopettamisesta välittömästi, lukukausimaksun palautusta ei voi hakea takautuvasti. Mikäli yhdistyksen hallitus hyväksyy maksunpalautusanomuksen, tullaan siitä veloittamaan kaikki järjestetyt tunnit lopetusilmoitukseen saakka sekä 15 euron suuruinen käsittelymaksu. Maksuja ei palauteta mikäli lähiopetus keskeytyy viranomaisohjeista johtuen.

4. Läsnäolo

Poissaolosta tai myöhästymisestä on aina ilmoitettava suoraan omalle opettajalle mahdollisimman hyvissä ajoin. Jos osallistut produktioryhmään, sitoudut olemaan läsnä oppitunneilla. Opettajalla on oikeus poistaa oppilaan rooli näytelmästä, mikäli oppilas on toistuvasti tunneilta poissa. Opettaja antaa tällöin oppilaalle roolin sijasta muita tehtäviä produktiossa, kuten esim. puvustusta tai valosuunnittelua.

5. Vakuutus

Ilmaisukoulu Tuike ei vakuuta oppilaita oppituntien ajaksi.